• Deskundig en persoonlijk advies
  • Gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit
  • Goede garanties en service

Wanneer is het tijd voor een winterdekbed?

U vraagt zich waarschijnlijk af: wanneer is het tijd voor een nieuw winterdekbed? Dat is voor ieder persoon anders! De een heeft in augustus nog een pyjama aan, terwijl de ander het liefst zonder deken wilt slapen. Het devies is vooral om naar uw lichaam te luisteren.

In dit artikel hebben wij een aantal ‘vuistregels’ uiteengezet, zodat u een goed beeld krijgt wanneer het tijd is voor een winterdekbed. Daarnaast hebben wij wat tips opgesteld voor als u het echt koud heeft in bed. Hopelijk helpen deze tips u op weg naar een betere nachtrust!

Wanneer doet u het dekbed erop?

Over het algemeen kunt u uw winterdekbed openslaan als de wintertijd is ingegaan. Halverwege oktober worden de temperaturen natuurlijk lager en zijn de dagen korter, waardoor het comfortabel is om lekker ‘onder de wol’ te kruipen. Dan raden wij aan om uw zomerdekbed in te ruilen voor een winterdekbed. In maart / april is het andersom: Dan raden wij aan om alleen het zomerdekbed te gebruiken. Natuurlijk is dit wel een persoonlijke kwestie. Uiteindelijk gaat het erom waar u zich prettig bij voelt!

Heeft u een kwartier of meer last van de temperatuur? Dan is het zeker aan te raden om daar snel wat aan te doen. Veel mensen hebben de neiging om niet het dekbed aan te passen, maar daar lost u een groot deel van het probleem mee op.

3 tips om uzelf in bed warm te houden

U heeft uw winterdekbed opgemaakt en een extra laagje aangetrokken, maar toch ligt u niet helemaal comfortabel. Op sommige momenten is een winterdekbed nog niet genoeg. Daarom geven wij hieronder toch een aantal tips voor een goede nachtrust:

  1. De eerste tip is misschien een dooddoener, maar we kunnen er toch niet omheen: uw kleding. Zorg ervoor dat u in de winter een lange pyjama of een nachtjapon draagt. Verder is het een persoonlijke kwestie of u wel of niet sokken wilt dragen.

    Draag bij voorkeur niet te strakke sokken, want dat belemmert de bloedcirculatie. Daarnaast kunt u op termijn last krijgen van schimmelnagels.
  2. Verder is het aan te raden om een elektrische deken te kopen. U hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken en het kleed verwarmt vervolgens op. De meeste elektrische dekens blijven een bepaalde tijd aan, zodat u het ‘s nachts warm blijft hebben.
  3. Meet de temperatuur van uw slaapkamer op! De ideale slaaptemperatuur ligt rond de achttien graden. Het is aan te raden om daarop te sturen, door bijvoorbeeld te verwarmen. Overdrijf natuurlijk niet! De hele nacht de verwarming aan laten staan, is ook niet prettig (en behoorlijk duur!).

Uw zomerdekbed wassen en opbergen

Vervolgens is het tijd om uw zomerdekbed te wassen. Het is goed voor te stellen dat u daar niet zoveel zin in heeft! Het voordeel zit voornamelijk in het eindresultaat: uw dekbed gaat langer mee en de bacteriën en het ongedierte worden weggewassen.

Controleer natuurlijk vooraf wel of uw dekbed in de wasmachine past. Is dat niet het geval? Dan biedt de stomerij of wasserette uitkomst. Verder is het belangrijk om naar het kaartje te kijken op hoeveel graden het materiaal gewassen kan worden. 

Na de wasbeurt is het aan te raden om uw dekbed zoveel mogelijk luchtvrij te bewaren. Kies bijvoorbeeld voor een dekbedhoes. Hierdoor hebben stof, ongedierte en andere viezigheid geen kans om op het dekbed te komen. Kies in ieder geval voor afgesloten opbergtassen en niet voor een open opbergplek. Verder zijn er ook opbergboxen, zodat het netjes opgeborgen is en u niet over uw dekbed hoeft te struikelen!

Waar vind ik een warm dekbed?

Rhetap Slapen is een gerenommeerde speciaalzaak in bedden en andere bedartikelen. Veel van onze bedspecialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring, waardoor zij u zeker op weg kunnen helpen naar een goed winterdekbed. 

Zo vragen wij u naar uw persoonlijke wensen, slaaphouding en naar het materiaal. Met onze slapen à la carte meten wij vervolgens op welk dekbed precies bij uw behoefte past. Ontdek onze speciaalzaak in het midden van het land en ontvang vrijblijvend advies!