• Deskundig en persoonlijk advies
  • Gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit
  • Goede garanties en service
Avek slaapsysteem

Eén van onze kwaliteitsmerken uitgelicht: Avek bedden & matrassen

Echte kwaliteitsproducten, een duurzaam bedrijf en een écht Hollands merk; Rhetap Slapen is trots om met Avek te mogen samenwerken! In deze blog vertellen wij meer over het ontstaansgeschiedenis, over de kwaliteit van de producten en wat u van Rhetap kunt verwachten. Wie weet wordt u net zo enthousiast als wij!

Hoe is Avek ontstaan?

Avek is al in de jaren dertig van de vorige eeuw ontstaan in Surhuisterveen, Friesland. Oprichter Roelf Kok kreeg in zijn manucaturenwinkel veel vraag naar op maat gemaakte bedbodems en bedstedes. Zo is bij hem het idee ontstaan om handgemaakte kwaliteitsbedden te maken. Avek staat voor “Arbeid, Vlijt en Kwaliteit”. Volgens de mensen achter Avek staat die afkorting precies voor waar ze voor staan!

Momenteel ligt de leiding bij de kleinzonen Roelf en Roelf Kok. Bij Avek bedden werken veel krachten, die jarenlang ervaring hebben in handgemaakte beddengoed. Avek maakt dus handgemaakte bedden voor het hoge segment. Zo heeft u veel mogelijkheden om uw bed samen te stellen: denk bijvoorbeeld aan de hardheid, de maten, de stof etc. 

Wilt u meer weten over het ontstaan van Avek? Op de site van Avek leest u meer over het bedrijf en zijn ontstaansgeschiedenis.

Over de kwaliteit en vakmanschap van Avek

Waarom zijn de bedden van Avek van goede kwaliteit?

Gerespecteerde ontwerpers – Avek werkt regelmatig samen met gerespecteerde ontwerpers. Eén van die ontwerpers is Hans Daalder. Daalder staat bekend om zijn pure designstijl en de hoge mate van gebruiksgemak. Hij werkt daarnaast ook voor merken als Table4You en Bert Plantagie. Het design van de bedden oogt algemeen als stijlvol en luxe.

Goede kwaliteit – De bedden van Avek zijn echt van goede kwaliteit. Zo behouden de thermisch geharde pocketveren hun vorm en veerkracht, waardoor u een lange tijd plezier aan uw bed heeft. 

Zekerheid bij Avek – Verder bent u bij Avek verzekerd van een kwalitatief goed bed. Zo heeft u 60 dagen omruilgarantie. En wilt u gaan voor de pocketveermatrassen? Dan verzekert Avek u ook van de hoge kwaliteit. Voor deze producten geven zij u daarom 25 jaar garantie. 

Verder geeft Avek u 5 jaar garantie op het materiaal en de fabricage en 2 jaar voor de motoren en de elektronica. Voor deze garantiestelling kijkt Avek naar de jaarlijkse afschrijving van het bed. Jaarlijks wordt 1/5e deel van de aankoopwaarde verrekend. De strekking van Avek is eigenlijk: Wij leveren u gegarandeerd goede kwaliteit. En is er iets niet goed afgeleverd? Dan bent u bij ons goed gedekt!

Met wat voor prijzen kunt u rekening houden?

Misschien vraagt u zich af: met welke prijzen kan ik rekening houden? Voor Rhetap is het lastig om daar antwoord op te geven. 

Wilt u bijvoorbeeld alleen een matras? Of wilt u een heel boxspringset? De producten van Avek behoren tot het hoogste segment. Bij De Consumentenbond komen de bedden regelmatig als beste uit de test. 

Voor de bedden van Avek kunt u alvast rekening houden met de volgende prijzen:

→ Matrastopper: Vanaf € 300 verkrijgbaar;

→ Matrassen: Vanaf € 500 verkrijgbaar;

→ Matras & het onderstel: Vanaf € 1.250 verkrijgbaar;

→ Boxspringset: Vanaf € 2.500 verkrijgbaar;

→ Boxspringset elektrisch verstelbaar: € 5.000 verkrijgbaar.

Voor de exacte prijzen kunt u het beste in onze showroom langskomen. Zo weten wij ook precies wat u wenst en krijgt u een goed beeld welke beddengoed wij van Avek kopen. 

De showroom vindt u in het midden van het land en is zeker goed bereikbaar! Kom gerust langs om de showroom te ontdekken en laat u vrijblijvend adviseren door één van onze slaapexperts.

Avek & Rhetap: een jarenlange goede samenwerking

Rhetap is al jaren een dealer van het Avek-beddengoed. De producten van Avek past ook goed bij waar Rhetap voor staat: kwaliteitsproducten in het hoge segment, waarbij de consument een breed scala aan mogelijkheden heeft om zijn ideale bed samen te stellen.

Verder werken er bij Rhetap veel verschillende slaapexperts, die meer dan 10 jaar ervaring in het vak hebben. Zij hebben ook veel kennis en ervaring van de Avekcollectie. 

Wilt u vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan gerust contact op met één van onze experts.